/ pravoslavie.ks.ua

У суботу, 17 березня, з благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, клірик Свято-Духівського кафедрального собору УПЦ протоієрей Костянтин Ланцев взяв участь у Духовно-історичному конгресі «Таємниці роду Скадовских».

У своїй доповіді священик Костянтин розкрив роль сім'ї Скадовских у створенні Благовіщенського жіночого монастиря Херсонської єпархії, розповів про трагічні долі Георгія Львовича Скадовського, його сина священномученика Іоанна Скадовського, священномученика Прокопія (Титова), архієпископа Херсонського, повідомляється на сайті Херсонської єпархії УПЦ.

/ pravoslavie.ks.ua

До уваги присутніх була представлена бібліографічна рідкість з архіву Єпархіального Управління Херсонської єпархії – книга про Троїцький собор Благовіщенського монастиря з унікальними фотографіями розпису собору.

Відео дня

Дворянський рід Скадовських зарахований до польського шляхетського герба «Доленга». Існували дві гілки роду: херсонська (від Балтазара Балтазаровича) і таврійська (від його племінника, Якова Яковича). У 1796 році вони прийняли російське підданство, присягнувши на вірність імператору Павлу I. Балтазар Балтазаровіч Скадовський у 1795 році отримав чин підполковника армії Речі Посполитої. У цивільному відомстві він обіймав посаду "директора комерції польської по Чорному морю", штаб-квартира якої розташовувалася у Херсоні.