/ foma.ru

Офіційний спікер Руської Православної Церкви, голова Синодального відділу із взаємин із суспільством та ЗМІ Володимир Легойда представив у четвер свою нову книгу "Церковь, возвышающая голос".

У книзі розглядається позиція Церкви щодо актуальних питань моральності, культури, політики, освіти та інших тем, повідомляє "Фома".

Пояснюючи сенс назви книги, Володимир Легойда сказав: «Одна з популярних тем сьогодні – тема про ворогів Церкви. Я завжди говорив, що єдиним ворогом, з яким Церква бореться і проти якого підносить Свій голос, є гріх. Це не питання емоцій: Церква, що піднімає голос, – це не Церква, яка кричить. Це Церква, яка залишається з Христом».

Відео дня
Автор книги - Володимир Легойда / foma.ru

«При всій соціальній активності Церкви, – пояснює Легойда, – її головна участь у громадському житті в тому, що Церква міняє людей, а люди змінюють життя. Мені дуже часто за службовим обов'язком доводиться відповідати на питання журналістів про те, що зробила Церква. Пульс церковного життя б'ється там, де звершується Літургія, Євхаристія. І потім перетворена, змінена людина – повільно змінюється, повертається до своїх старих звичок, а потім знову долає їх, – вона змінює життя. Ось головне, що робить Церква: вона змінює людину», – сказав представник Церкви.