До усипальниці черниці Аліпії, як зазвичай буває і в інші поминальні дні, вишикувалася довга черга / goloseevo.com.ua

У Свято-Покровському Голосіївському монастирі Києва відзначили 113-у річницю від Дня народження шанованої подвижниці - монахині Аліпії.

Цього дня після Божественної літургії, вже за багаторічною традицією, була відслужена заупокійна літія за черницею Аліпією, яка похована у нижньому боковому вівтарі монастирського храму на честь ікони Божої Матері «Живоносне джерело». Також протягом усього дня правилися панахиди біля каплиці на честь святителя Миколая - саме на тому місці був будиночок стариці, де вона трудилася останні роки свого життя, повідомляється на сайті Голосіївської пустині.

Народилася черниця Аліпія (Авдєєва), яку в народі називають не інакше як «блаженною київською подвижницею» 16 березня 1905 року. Тому і поспішають віруючі цього дня у Голосіївську пустинь – вшанувати пам'ять черниці і помолитися за упокій її душі.

Відео дня

До усипальниці черниці Аліпії, як зазвичай буває і в інші поминальні дні, вишикувалася довга черга. Паломники припадали на коліна перед могилою матінки, залишали квіти та записки.

Черга віруючих вишикувалася і до хреста, поставленого на місці будиночка матінки, біля каплиці. Люди залишали там записки з потаємними проханнями про заступництво перед Господом або ж дякували матінці Аліпії за допомогу і молитви, омиваючи сльозами покаяння святий хрест.