/ kg.ua

У Кременчуці презентована книга про єпископа Кременчуцького і Лубенського Тихона (Жилякова).

Книга «Человекознание. Уроки жизни Епископа Тихона» знайомить з основними віхами біографії владики Тихона, його життя і пасторського служіння, повідомляє "Кременчуцька газета".

На презентації в актовій залі єпархіального управління Кременчуцької єпархії УПЦ були присутні ті, хто знав єпископа Кременчуцького і Лубенського Тихона. Серед них екс-мер Кременчука Микола Глухов, екс-заступник голови Крюківського виконкому Галина Пилипенко, священики, друзі єпископа, парафіяни та учні. Вони вшанували пам'ять про єпископа і сказали багато теплих слів про нього.

/ kg.ua

«Ця книга - данина пам'яті владики Тихона, справжнього пастиря і просвітителя. Простота в спілкуванні, любов до людей, освіченість, щира віра торкнулася серця всіх, хто хоч раз із ним спілкувався. Ранній відхід владики став для нас великою втратою. Сподіваюся, що уроки життя єпископа Тихона допоможуть зберегти духовні цінності і сформувати моральні орієнтири для дітей і молоді», - сказано у вступному слові видання почесного президента фонду «Джерело Дніпра», почесного кременчужанина, спонсора видання книги Володимира Матицина.

Друг єпископа і секретар єпархії при єпископі Тихоні протоієрей Олександр Попов заявив, що будучи мудрим і далекоглядним архіпастирем владика дбав про продовження ділання Христового у поколіннях.

«Навчальна програма «Основи людинознавства» рекомендована міністерством освіти для шкіл. Єпископ почав становлення програми в Кременчуці і сьогодні цей курс лекцій розширюється на інші області»,- сказав А. Попов.

«Владика Тихон служив не багато, але дійсно залишив величезний слід, і в тому числі у вигляді курсу для шкіл»,- сказав протоієрей Євген Паламар зі Свято-Троїцької церкви.

/ kg.ua

Віце-мер Кременчука Руслан Проценко заявив, що завдяки книзі про єпископа Тихона молодь зможе почитати настанови, філософські думки про життя, зможе відчути віру і жити по совісті.

У книзі надруковані деякі лекції владики Тихона і розміщена затверджена Міністерством освіти України програма навчального курсу «Основи людинознавства», написана владикою спільно з протоієреєм Олександром Поповим та ієромонахом Арсенієм (Складанюком).

Нагадаємо, 24 листопада 2009 року Тихон (Жиляков) рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви (журнал № 72) був обраний єпископом Кременчуцьким і Лубенським. Помер єпископ 18 лютого 2011 року під час робочого відрядження до Києва і був похований за вівтарем Свято-Успенського кафедрального собору.