/ svlavra.church.ua

У п'ятницю, 16 березня, під час паломницької поїздки Свято-Успенську Святогірську лавру відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Греції в Україні Георгіос Пукаміссас.

Почесний Посол прибув у супроводі військового аташе Греції в Україні Анастасіоса Голнаса і перекладача. Почесних гостей зустрів намісник Святогірської лаври, митрополит Святогірський Арсеній, повідомляється на сайті обителі.

Крім посади Надзвичайного і Повноважного Посла Греції в Україні, яку пан Георгіос виконує з листопада 2016 року, грецький дипломат є також членом Афінського археологічного товариства і Міжнародного Інституту стратегічних досліджень (IISS) у Лондоні.

Відео дня
/ svlavra.church.ua

Разом із владикою-намісником гості відвідали лаврський музей, з якого піднялися у музей ікон, пройшли до храму Преподобних отців, що в подвигу просяяли, де приклалися до лаврських святинь.

Також гості помолилися біля мощей великомучениці Варвари, частина мощей якої знаходяться в особливому срібному мощовику у вигляді вінця. Військовий аташе зазначив, що в Греції ця свята вважається Небесною покровителькою усіх військових, на що владика Арсеній сказав, що в нашому краї вона вважається покровителькою шахтарів.

/ svlavra.church.ua

Гості відвідали храм Різдва Пресвятої Богородиці і царя Давида, навчальний клас і співочу, через святі врата пройшли у Свято-Успенський собор. У головному храмі обителі гості спершу приклалися до чудотворної Святогірської ікони Пресвятої Богородиці і митрополит Святогірський розповів коротенько історію головної святині Святогір'я, а також про відновлення Успенського собору.

Владика Арсеній зазначив, що промислом Божим паломництво грецької делегації припало якраз на чергову річницю Дня народження святого, грека за походженням. Пан Георгіос особливо цікавився розписом Успенського собору і його іконостасом.

/ svlavra.church.ua