7

У день пам’яті батьків Пресвятої Богородиці святих праведних Іоакима та Анни, який відзначається 22 вересня, у Вінницькій єпархії УПЦ відбудуться заходи, присвячені сім’ї та традиційним сімейним цінностям.

Таке рішення було ухвалене під час робочої наради єпархіального сімейного відділу, яка відбулася 12 березня у м. Вінниці під головуванням митрополита Вінницького і Барського Симеона. Про це повідомляє прес-служба Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї

Вінницькій єпархії відбудуться заходи, присвячені сім’ї та традиційним сімейним цінностям / family.church.ua

Святі Іоаким та Анна вважаються покровителями сім’ї. До них звертаються православні подружжя з молитвами про дарування та благословення їхніх дітей, зміцнення шлюбу та збереження подружньої вірності. У день пам’яті святих Іоакима та Анни, з благословення митрополита Симеона, у храмах Вінницької єпархії відбудуться Божественні літургії та молебні з особливими молитовними проханнями до цих святих.

Відео дня

Крім цього на парафіях, а також у благочиннях і на загальноєпархіальному рівні відбудуться різноманітні заходи, такі як «Свято сім’ї», сімейні зустрічі, концерти сімейних творчих колективів, тематичні бесіди, перегляди фільмів і інші інформаційні заходи, направлені на зменшення кількості розлучень, запобігання сімейному насиллю, абортам.

Крім цього митрополит Симеон наголосив на необхідності вдосконалення катехізичної роботи із парафіянами, котрі планують укласти церковних шлюб. Владика благословив підготувати публікації у єпархіальних друкованих та електронних ЗМІ, які б розповідали про православний досвід сімейного життя, спільного подолання труднощів, що виникають у родинах, виховання дітей і зростання сімей у вірі.