/ church.by

У Мінській духовній академії 15 березня відбувся культурно-освітній захід «Світло віри - світ книги», приурочений до Дня православної книги.

Цього року урочистий захід присвячувався 220-річчю з дня народження і 150-річчю з дня блаженної кончини митрополита Литовського і Віленського Іосифа (Семашка), ініціатора возз'єднання білоруських уніатів з Православною Церквою. Про це повідомляє офіційний портал БПЦ.

З вітальним словом до учасників святкування Дня православної книги звернувся митрополит Мінський і Заславський Павел, Патріарший Екзарх всієї Білорусі.

Відео дня
/ church.by

Митрополит Павел підкреслив, що святкування Дня православної книги покликане прищепити молодому поколінню любов до читання і повагу до культури, невід'ємною частиною якої була, є і буде книга. Митрополит висловив упевненість, що, незважаючи на стрімкий розвиток сучасних інформаційних технологій, книга, як і раніше, затребувана суспільством, оскільки вона дуже ефективно сприяє творчому розвитку мислення кожної людини.

Митрополит Павел нагадав, що нинішній рік у Білоруській Православній Церкві оголошено роком митрополита Іосифа (Семашка), праці якого сприяли духовному єднанню білоруського народу в лоні Православної Церкви.

На заході також були показані фрагменти документального фільму, присвяченого життю та діяльності митрополита Іосифа (Семашка) і його сподвижників.

У рамках святкування відбулася концертна програма / church.by

Концертна програма відбулася за участю камерного хору Salutaris, зведеного хору Мінської духовної академії і Київського духовного училища, дитячого хору гімназії при Єлисаветинському монастирі, братського хору Елисаветинського монастиря, клірика Свято-Духова кафедрального собору міста Мінська протодиякона Володимира Назарова.

У стінах академії була відкрита і працювала виставка книг білоруських православних видавництв, які представили свої новинки дитячої літератури, творів святих отців і вчителів Церкви, духовно-просвітницьких і апологетичних видань.