Рівненські депутати планують створити осередок релігійної напруги у західному регіоні Україні / news.church.ua

Сьогодні, 16 березня, Рівненська облрада планує прийняти звернення  до Ради національної безпеки та оборони та Служби безпеки України щодо “антиукраїнської діяльності” УПЦ.

Цю ініціативу політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» в обласній раді прокоментував голова юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Подібні звернення вже приймались у Львівській, Франківській, Тернопільський обласних радах, але такого роду заяви по суті є нікчемними та не несуть жодних юридичних наслідків», – зазначив протоієрей Олександр.

Відео дня

На переконання голови юридичного відділу, такого роду дії чиновників – це звичайний популізм, вони націлені на розпалювання релігійної ворожнечі в країні.

«Депутати облради намагаються створити додатковий осередок напруги на релігійному ґрунті у західному регіоні та в цілому в Україні. Такі заяви спонукають одну частину населення України ненавидіти іншу за те, що останні сповідують свою віру та є вірними Української Православної Церкви», – підкреслив він.

На думку юриста, подібні ініціативи народних обранців направлені на підрив довіри до діючої влади в державі.

«Депутати, приймаючи заяви про заборону, вигнання, знищення за належність до УПЦ, порушують право на свободу віросповідання, закріплене у Конституції України, ставлячи у незручне становище Президента України, який є гарантом дотримання Конституції України», – наголосив отець Олександр.

Він також констатував, що можновладці, використовуючи довіру своїх виборців, намагаються ними маніпулювати та диктувати яка Церква правильна.

«Такими рішеннями депутати намагаються заборонити людям, які, між іншим, є їхніми  виборцями, сповідувати віру, у якій вони були охрещені та виховані. Дуже часто у своїх заявах обласні ради посилаються на неперевірену, а часом і недостовірну інформацію, що поширюється у ЗМІ. А деякі з них навіть не можуть вказати правильну назву Української Православної Церкви», – сказав протоієрей Олександр Бахов.