Зустріч Патріарха Грузії з Послом США / patriarchate.ge

Посол Сполучених Штатів Америки Ян Келлі зі своєю дружиною Франческою провели прощальну зустріч з Патріархом Грузії.

Як повідомляє "УНІАН-Релігії" з посиланням на сайт Грузинської Православної Церкви, на зустрічі були присутні Патріарх Грузії, митрополит Шио (Муджірі), єпископи та інші священнослужителі.

Під час бесіди Посол США зазначив, що співпраця та партнерські відносини між країнами США і Грузією залишатимуться і підтримуватимуться на такому ж високодуховному рівні.

Відео дня

«Я хочу повторити слова віце-президента Америки, які він виголосив після візиту в Грузію: "Сполучені Штати підтримують незалежність і суверенітет Грузії, ми будемо з вами, і це не просто слова". Головна мета підтримки США - підтримати успіх Грузії та підтримати Грузію, як незалежну країну, яка захищає принцип - сама країна має свій власний шлях», - повідомив Посол США.

Також Ян Келлі підкреслив важливість демократичного й толерантного управління в Грузії.

2

«Я бажаю вам довгого життя і здоров'я, щоб продовжувати служіння в християнській вірі. Грузія завжди була дуже близька і перебуває в моєму серці. Це особлива країна, грузинський народ особливий, і я вважаю, що дійсно дивно, як Грузії вдалося зберегти свою самобутність, мову та релігію. Церква була засобом, завдяки якій країні вдалося вижити в періоди криз і завоювань», - розповів Ян Келлі.

Католикос-Патріарх Ілія II подякував за виконану роботу у важкий для країни період.

«Для нас культура Заходу й Америки близька до християнства. Ми глибоко цінуємо ваше минуле і висловлюємо здивування, як ми зуміли і створили таку культуру за такий короткий період часу, такий науково-технічний прогрес. Я вдячний вам і американській владі за підтримку Грузії», - сказав Патріарх Ілія II.