В епоху Інтернету, не варто забувати про друкованій книзі, вважає Патріарх Кирило / foma.ru

В епоху Інтернету і швидких способів отримання інформації, не варто забувати про друковані книги – справжнє джерело знань.

Про це сказав Патріарх Кирил 14 березня, у День православної книги, повідомляє "Фома".

"Я хотів би закликати всіх вас, хто сьогодні активно користується Інтернетом, не забувати про книгу, тому що отримання знань з Інтернету не вимагає жодних зусиль: ви вводите пошукові слова, натискаєте кнопочку «Enter» і одразу отримуєте інформацію. Як ви її швидко отримали, так найчастіше вона вас швидко і залишає", - сказав Патріарх Кирил.

Відео дня

У порівнянні з Інтернетом, зазначив Предстоятель РПЦ, отримання інформації з друкованої книги – цілий процес, що супроводжується певними зусиллями, у якому «чим більше зусилля, тим сильніше відбивається все те, що ви побачили, відчули, дізналися з книги, у вашій свідомості».

"Ось чому ні в якому разі не можна ігнорувати книгу навіть у наш комп'ютерний вік", - підкреслив Предстоятель Руської Церкви.

Патріарх також віддав належне подвигу першодрукарів, зокрема руського диякона Івана Федорова, порівнявши появу друкарства у другій половині XVI століття з явищем Інтернету в наші дні.

Як підсумував Патріарх, «поява друкарства змінило нашу країну, змінило світ так, як його сьогодні змінює Інтернет».