/ rokmp.de

Керуючий Берлінсько-Германською єпархіэю РПЦ архієпископ Подільський Тихон 9 березня відвідав колишній концентраційний табір Дахау.

У православній каплиці Воскресіння Христового, розташованій на території концтабору, архіпастир звершив панахиду за всіма загиблими тут у роки Другої світової війни, повідомляє прес-служба Берлінсько-Германської єпархії.

/ rokmp.de

Також духовенство відвідало полігон Хебертсхаузен, що знаходиться у двох кілометрах від Дахау. У період існування концтабору полігон служив місцем масових страт військовополонених. Усім в'язням, «по-звірячому на місці цьому убієнним», була проспівана «Вічна пам'ять».

Відео дня

Храм-каплиця Воскресіння Христового у Дахау (Німеччина) був зведений у 1994 році у пам'ять про співвітчизників, загиблих тут та інших концтаборах Третього рейху. Зараз каплиця є однією з релігійних пам'яток поряд із католицьким і протестантським храмами на території колишнього концтабору.

/ rokmp.de

Перша Божественна літургія у Воскресенському храмі-каплиці була відслужена 8 вересня 1996 року, і від цього дня богослужіння там відбуваються регулярно. У храмі можна побачити незвичайну запрестольну ікону, на якій зображений Спаситель, який виводить на свободу численних в'язнів із Дахау. Шанованою храмовою іконою також є образ святителя Миколая Сербського (Велимировича), який був в'язнем цього концтабору з вересня 1944 до лютого 1945 року.

/ rokmp.de
/ rokmp.de
/ rokmp.de