Патріарх Кирило / pravoslavie.ru

Патріарх Кирил 14 березня звершив вечірню та літургію Передосвячених Дарів у кафедральному соборному Храмі Христа Спасителя в Москві.

Сьогодні виповнилося 42 роки з дня його архієрейської хіротонії, повідомляє patriarchia.ru.

14 березня 1976 року архімандрит Кирил (Гундяєв), ректор Ленінградської духовної академії, був висвячений на єпископа Виборзького; богослужіння в Троїцькому соборі Олександро-Невської лаври очолив митрополит Ленінградський Никодим (Ротов).

Відео дня

Сьогодні після закінчення богослужіння єпископ Воскресенський Савва привітав Патріарха Кирила із річницею архієрейської хіротонії.

«Дякую вам за молитву в день, коли я згадую свою архієрейську хіротонію. Дякую за добрі слова на мою адресу, можливо, не цілком заслужені. Дякую Господу за все, що за ці 42 роки сталося, за радості і за скорботи, за все життя. Господь кожного з нас веде по життєвому шляху – через радості й скорботи, через здоров'я та хвороби, і всім цим ми збагачуємося. Людина, багато пережила, багато чого розуміла, і тому ми з вдячністю Богу маємо сприймати весь наш життєвий шлях, з усіма його поворотами. Ще раз усім вам дякую за молитву і радію можливості разом з вами згадати важливу для мене дату і важливу для мене подія життя. Бережи вас Господь!», – сказав Патріарх Кирил.