У Болгарії єврейські громади вшанували пам'ять православних єпископів / bg-patriarshia.bg

У Болгарії єврейські громади традиційно відвідують і моляться на могилах єпископів Болгарської Православної Церкви: екзарха Іосифа та Патріарха Кирила.

Як повідомляється на сайті Болгарської Православної Церкви, гості єврейських громад поклали квіти і вінки на могилах екзарха митрополита Стефана і Патріарха Кирила в головному храмі Бочаковського монастиря, а також біля меморіальної дошки у дворі обителі. Паломників зустрічав настоятель монастиря архімандрит Самуїл, який зазначив, що найважливіше в людському житті - це виконання закону Божого.

У Бачаковському монастирі паломництво, є вираженням поваги до захисників і помічників у порятунку євреїв під час Другої світової війни в Болгарії. Ревнощі та самовідданість, проявлені митрополитами Софії та Пловдива, а також іншими членами Священного Синоду, в той час. Євреї, як у Болгарії, так і в Ізраїлі, не забули про це, і традиційно з року в рік продовжують відвідувати могили і висловлювати свою подяку.

Відео дня

Представницьку групу очолювали голова єврейської громади Пловдива, пан Свєтлозар Калев, посол Держави Ізраїль, пані Ірі Ліліан, представники організацій болгарських євреїв в Ізраїлі, «Ехуд Олай Болгарія», «друзі Ізраїлю Болгарія Негієв», Посольство Держави Ізраїль, «Шалом» Болгарія, Центральної ради релігійної громади євреїв у Болгарії.