У Херсонській єпархії відсвяткували річницю визволення рідного міста / news.church.ua

Митрополит Іоанн та духовенство Херсонської єпархії УПЦ 13 березня взяли участь у святкових заходах з нагоди 74-ї річниці з дня визволення Херсона від німецько-фашистських загарбників.

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт єпархії, урочистості проходили у Херсонському музично-драматичному театрі ім. П. Куліша. На заході були присутні ветерани Другої світової війни, представники громадськості, молодь.

2

Владика Іоанн привітав усіх з днем визволення Херсона і побажав благодатної допомоги Божої, доброго здоров’я і миру нашій багатостраждальній країні.

Відео дня

Цього ж дня, з благословення митрополита Іоанна, священнослужителі Херсонської єпархії УПЦ взяли участь у святковому мітингу та покладанні квітів до могили Невідомого солдата в парку Слави. В урочистостях взяли участь представники місцевої влади, ветерани війни, молодь.

На мітингу також був присутній Дмитро Кирилович Перетяпко – відважний герой, а нині останній ветеран-учасник битви за Херсон в 1944 році, на адресу якого були сказані слова особливої подяки.

***Херсон був звільнений від німецько-фашистських загарбників 13 березня 1944 року в ході Березнегувато-Снігурівської операції (6-18 березня 1944 року) військами 3-го Українського фронту.