/ eparhiya.od.ua

У день святкування Феодорівської ікони Божої Матері, 27 березня, в Ізмаїлі пройде традиційний Хресний хід.

Традиція саме у цей день проводити Хресний хід вулицями міста була встановлена у 2001 році, коли в Ізмаїл доставили поклінний хрест із Соловків, повідомляє прес-служба Одеської єпархії.

З ранку 27 березня митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел очолить Божественну літургію у Свято-Покровському кафедральному соборі м. Ізмаїла.

Відео дня

Після цього, за багаторічною традицією, відбудеться Хресний хід з іконою Божої Матері «Феодорівська» від Свято-Покровського собору у Свято-Миколаївський чоловічий монастир, де біля поклінного хреста буде звершений молебень за мир і благополуччя в Україні. Початок богослужіння о 09:00.

Хресний хід у день Федорівської ікони проходить в Ізмаїлі з 2001 року / eparhiya.od.ua

Нагадаємо, що в 2001 році у Свято-Миколаївський чоловічий монастир був доставлений поклінний хрест, виготовлений на Соловках, який віруючі ізмаїльці з радістю зустріли, пронесли через все місто і встановили у Свято-Миколаївському монастирі. Тоді ж з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела була встановлена традиція у день свята Феодорівської ікони Божої Матері у Ізмаїлі здійснювати урочисті богослужіння і Хресний хід вулицями міста від Свято-Покровського кафедрального собору у Свято-Миколаївський монастир.

У заході беруть участь духовенство Одеської єпархії на чолі з Митрополитом Одеським і Ізмаїльським Агафангелом і безліч віруючих людей з усієї єпархії.