7

Священномученик Володимир (Богоявленський) стоїть першим у сонмі новомучеників кінця ХХ століття і його також називають «першомучеником ХХ століття».

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це сьогодні сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич) на конференції у Києво-Печерській лаврі.

Ууправляющий справами УПЦ митрополит Антоній / facebook.com/church.information.center

"Священномученик Володимир є гідним зразком для наслідування, він є молитовником за Православну Церкву перед престолом Божим. Пам'ять про митрополита Володимира повинна бути не тільки роздумом про його подвиг, але і молитовним зверненням до нього", - про це сказав Митрополит Антоній.

Відео дня

Архіпастир підкреслив, що священномученик Володимир з незвичайною покорою приймав випробування, які випадали на його долю.

"Життєвий шлях митрополита Володимира (Богоявленського) – це зразок самовідданого служіння Церкві і народу Божому. На всіх місцях свого служіння він щиро дбав про пожвавлення церковного життя, приділяв увагу, перш за все, найбільш непростим проблемам сучасності, прагнув виховувати свою паству в дусі вірності Христу", - розповів керуючий справами УПЦ.

Як зазначив митрополит Антоній, сучасники бачили у священномученику Володимирі найвищий моральний авторитет.

"Митрополит Євлогій (Георгіївський), який добре знав владику Володимира, так згадував про нього: "Митрополит Володимир був старець чистої, прекрасної душі. І Наша пам'ять про митрополита Володимира (Богоявленського) повинна бути не тільки роздумом про його подвиг, але і молитовним зверненням до нього. Будемо просити його заступництва перед Богом за всіх нас, щоб і ми були достойними свідками Христовими у всіх обставинах нашого життя", - підкреслив митрополит Антоній.