Митрополит Онуфрій зустрівся з чемпіоном із гирьового спорту / Центр інформації УПЦ

Студент київської духовної академії Микола Ткачук після перемоги на міжнародних змаганнях із гирьового спорту «Arnold Kettlebell Classic-2018», які відбулися нещодавно у місті Колумбус (штат Огайо, США) під патронатом Арнольда Шварцнеггера, подякував Предстоятелю УПЦ Митрополиту Онуфрію за підтримку та молитви.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, зустріч відбулася сьогодні у резиденції митрополита в Києво-Печерській лаврі.

«Завдяки підтримці Фонду Блаженнішого, мені вдалося поїхати на змагання до Америки. Я прийшов подякувати йому за підтримку, за благословення і молитви», - сказав Микола Ткачук.

Відео дня

Сьогодні Миколі вдається поєднування навчання у Київські духовній академії та великий спорт. Як зазначає сам спортсмен, саме спорт привів його до Бога, і вже десять років він веде духовне життя.

«Бажання бути в спорті з’явилося першим. Саме завдяки спорту я і прийшов до Бога, адже, коли їздив на змагання, просив Божої допомоги, і Господь відповідав мені. Сьогодні з Божою допомогою навчаюся і в духовній академії, і в Інституті фізкультури і спорту атестацію пройшов. Але мрію стати священиком – таке маю духовне покликання», - розповів Микола Ткачук.

Микола вже неодноразово був переможцем різноманітних міжнародних змагань як серед юніорів, так і серед дорослих. За його словами, саме віра дає найбільше сил долати труднощі, і веде його до перемоги.

«Під час змагань мені допомагала віра. Я молюся, завжди перед змаганнями, беру благословення і завжди отримую підтримку Божу. Тому після змагань намагаюся подякувати Богові за це. Коли колеги за спортом бачать, які я гарні результати показую, це і їх мотивує теж звертатися до Божої допомоги».

За словами Миколи, у найближчий період він планує продовжувати розвивати себе як спортсмен, і вже після закінчення духовної академії стати на шлях священнослужителя.

«Поки ще є сили, хочу виступати, а коли закінчу академію, тоді піду духовним шляхом, якщо Бог благословить. Адже, поєднати великий спорт і священство, напевно, неможливо», - зазначив переможець.

Микола Ткачук дворазовий чемпіон Європи і восьмиразовий чемпіон світу.