Конференція «Студентська наука в духовній школі» / kdais.kiev.ua

У Києво-Печерській лаврі 13 березня відбулось пленарне засідання ІХ щорічної студентської конференції «Студентська наука в духовній школі».

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, цьогоріч конференція присвячена 100-річчю мученицької смерті священномученика Володимира (Богоявленського) митрополита Київського.

Участь у роботі конференції беруть представники духовних шкіл і світських вищих навчальних закладів.

Відео дня
2

У своєму вітальному слові до учасників конференції Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів про роль мучеників в житті Церкви, "які своєю кров’ю оросили нашу землю для процвітання Православ’я".

3

З доповіддю ”Життєвий шлях та мученицький подвиг священномученика Володимира (Богоявленського)” виступив керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Антоній. Владика висвітлив складний життєвий шлях святого. Особливу увагу в доповіді було приділено науковим досягненням священномученика під час студентських років, а також його архіпастирському служінню.

Ректор академії єпископ Білогородський Сильвестр висвітлив тему: ”Релігійно-етичні принципи в літературній спадщині свяшенномученика Володимира (Богоявленського)”. Владика розповів про роль літературної діяльності священномученика, який "всіляко намагався полегшити життя простого народу, що під клеймом соціального комунізму втратив зв’язок з Церквою, а через це і з Богом".

Характеризуючи значення священномученика Володимира, владика зауважив: “Священномученик Володимир – це взірець пастиря, який в будь-який час свого життя був готовий предстати перед Христом. Він гідно пройшов свою голгофу та прийняв вінець мучеництва”.

Після перерви конференція продовжила свою роботу на чотирьох секціях: біблійній, богословській, історичній та церковно-практичній.