Благодатний вогонь / veved.ru, ілюстративне фото

Керівник прес-служби Патріарха Кирила Олександр Волков назвав "неправильними і непотрібними" публічні сумніви в істинності чудес. Про це повідомляє російське інформагентство.

Раніше ЗМІ повідомили про те, що під час запису репортажу для одного з ізраїльських телеканалів священик Вірменської апостольської церкви Самуїл Агоян спростував чудесне походження Благодатного вогню. Християни вірять, що він запалюється сам собою перед святом Великодня в єрусалимському храмі Гробу Господнього.

Олександр Волков зазначив, що ця подія дуже важлива для мільйонів віруючих, вона підтримує і зміцнює їх віру, а тому не варто піддавати її сумніву. Священик нагадав, що "радість сходження Вогню" поділяють усі православні церкви.

Відео дня

"До всього в нашому світі можна поставитися скептично, почати критикувати і знаходити аргументи проти, але ось так виносити в публічну сферу речі, які можуть збентежити мільйони віруючих людей, думаю, неправильно і не потрібно", – вважає прес-секретар Патріарха Кирила.

Чудове сходження Вогню,на його думку, назавжди залишиться радістю для мільйонів людей. "А приватні і дивні думки священнослужителів Вірменської церкви нехай залишається на їх совісті", – сказав Волков.

Благодатний вогонь символізує нерукотворне світло Воскресіння Христового. Щороку напередодні Великодня він сходить на свічки і лампаду патріарха Святого граду Єрусалиму та всієї Палестини в храмі Гробу Господнього.