Патріарх Ілія ІІ / aif.ru

У важких умовах ви маєте сказати, що Бог – це любов, і любов врятує нас.

Про це Католикос-Патріарх всієї Грузії Ілля II заявив під час проповіді по завершенні недільного богослужіння 11 березня, повідомляє "Грузія Онлайн".

У третю неділю Великого посту Православна церква відзначає свято Хрестопоклоненіння. За словами Іллі Другого, випробування – хрест, дарований людині Господом.

Відео дня

«Ось, пройшли три тижні Великого посту. Сьогоднішній день називається Неділею Хрестопоклоненіння. Ми ще раз маємо задуматися про те, що хрест, який ми несемо, дарований нам Господом. Але нестерпно важко, коли людина сама бере на себе хрест. Насправді, Господь дає нам хрест і хрест – це випробування. Якщо Господь дає хрест, той же Господь дає силу, щоб нести цей хрест. Деякі люди такі сильні, що несуть і хрест інших. Деякі люди такі сильні, що несуть хрест нації, але Господь їм допомагає, Господь рятує, дає силу», – заявив Патріарх.

Ілія II згадав період Другої світової війни та історію жінки, чий чоловік і діти були відправлені на війну. Католикос-Патріарх всієї Грузії закликав парафіян молитися за неї.

«Я згадую період Другої світової війни. Жінку, у якої була сім'я, чоловік і двоє дітей – хлопчик і дівчинка. Всіх трьох, і чоловіка і дітей забрали на війну і мати залишилася одна. Вона приходила до будинку, в якому ми жили, і розповідала про своє минуле. Незважаючи на смуток, вона ніколи не переживала за потреби. Навпаки, хотіла принести іншим якесь задоволення. Її ім'я – Євдокія, і я хочу попросити всіх, молитися за Євдокію. У неї нікого не залишилося. Коли Господь дає випробування, Господь дає силу, Господь дає мудрість. Святий Іоанн Богослов говорить, що Господь, – це любов. Ось і у важкі часи ви маєте говорити, що Господь – це любов і любов врятує нас», – зазначив Ілія Другий.