Настоятель Спасо-Преображенського храму розповів про подробиці підпалу / youtube.com

У ніч з 9 на 10 березня, орієнтовно о 3 годині ночі, невідомі здійснили підпал храму на честь Преображення Господнього, що знаходиться біля Київського міського протитуберкульозного диспансера № 1 Оболонського району міста Києва.

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, храм зазнав значних пошкоджень і потребує ремонту. 

Настоятель Спасо-Преображенського храму протоієрей Олександр Проченко розповів про подробиці підпалу.

«Сьогодні вночі, 10 березня, у Спасо-Преображенському храмі на Автозаводській, 68, відбулися варварські дії. Розбили вікно, налили горючого, імовірно, бензину, підпали і зникли. Коли приїхали пожежні, тут вже все було у вогні», - розповів настоятель.

Отець Олександр також зазначив, що частина ікон згоріла, а від деяких ікон залишилися тільки рамки. У храмі вигоріла підлога і дах, згоріло вікно.

«Тільки нещодавно у храмі був зроблений ремонт. Зараз служити тут не можна - все у кіптяві», - зазначив протоієрей Олександр Проченко.

Настоятель також зазначив, що всі речі у храмі залишилися на місцях, що виключає імовірність підпалу заради пограбування церкви.

Ті хто бажає надати посильну допомогу для відновлення церкви, можуть звернутися до настоятеля Спасо-Преображенського храму протоієрея Олександра Проченка.

Контакти: тел. + 38 (097) 895 24 22, електронна адреса alex.prochenko@gmail.com.