/ ziarpiatraneamt.ru

Офіційна церемонія прославлення у лику святих митрополита Йосифа (Нанеску) і подвижника-аскета Георгія Лазаря відбудеться у митрополичому соборі в румунському місті Яси у день свята Благовіщення (за новим стилем) 25 березня цього року.

Священний Синод Румунської Православної Церкви на своїй жовтневої сесії минулого року ухвалив рішення про канонізацію цих двох святих, повідомляє "Седмиця" з посиланням на офіційний сайт Румунської Православної Церкви.

Священний Синод ухвалив, що пам'ять святого Йосипа Милостивого, митрополита Молдови, тепер буде відзначатися щорічно 26 січня, у той час як день пам'яті святого Георгія Паломника святкуватиметься 17 серпня.

Відео дня

Оскільки Румунська Православна Церква відзначала 2017 рік як Рік святих ікон, іконописців і церковних живописців, Священний Синод канонізував видатного церковного живописця епохи господарей Кантакузинів і Бранковяну, засновника і викладача візантійської іконографічної школи на румунському грунті святого Пафнутія Парву. Оскільки цей церковний іконописець писав ікони без їжі і в мовчанні, тобто в пості і молитві, він отримав прізвисько «Мовчазний». Якщо він вимовляв якесь слово під час занять живописом, він переривав свою роботу на весь день.