Події 1918 року мали для майбутнього Православної церкви в Фінляндії серйозні наслідки / ort.fi

Східно-Фінляндський університет проведе 20 квітня відкритий для всіх бажаючих семінар «1918 рік і православні».

На проведеному у ювілейний рік семінарі «1918 рік і православні» буде представлений поглиблений погляд на взаємовідносини Церкви і держави на ранньому етапі, питання національної самоідентифікації та його вплив на різні галузі церковного життя. Про це повідомляє прес-служба Фінляндської Православної Церкви.

Події 1918 року мали для майбутнього Православної Церкви в Фінляндії серйозні наслідки. Після розриву зв'язку з Росією у результаті жовтневого перевороту 1917 р. та проголошення незалежності Фінляндії становище православного населення країни було хитким. Держава прийняла на себе відповідальність за стабілізацію церковної ситуації. При державній підтримці вже восени 1918 року у Сортавала була організована підготовка фіномовного духовенства. Урядом Паасіківі особливе становище православних у Фінляндії було визначено у поданому 26 листопада 1918 року Укладенні про Греко-католицьку церкву Фінляндії.

Відео дня

Програма семінару включає чотири доповіді та багатостороннє обговорення питань у рамках дискусії доповідачів. Семінар організовується за участю Богословського відділення Східно-Фінляндського університету та Фінляндської Православної Церкви.