Семінар пройшов за підтримки Місії Синодального відділу УПЦ у справах сім'ї / hram.zp.уа

У рамках днів пам'яті святого благовірного князя Ярослава Мудрого 7 березня за підтримки Місії Синодального відділу УПЦ у справах сім'ї відбувся семінар на тему «Методологія роботи з сім'ями на парафіях».

Запорізький митрополит Лука особливо відзначив важливість і нагальність такого роду заходів, повідомляє прес-служба Запорізької єпархії.

«І хоча чернець не може дати практичних рекомендацій сімейним парам, – цим повинні займатися ті, хто має свій власний сімейний досвід, – тим не менш, він, як і будь-який священнослужитель, покликаний Богом бути добрим пастирем, зобов'язаний доглядати своє стадо, надавати духовну підтримку", - сказав митрополит.

Відео дня

Такої духовної підтримки, за словами владики, потребує будь-яка людина, тим більше - молода подружня пара, яка тільки починає будувати правильні сімейні відносини.

"Найчастіше сім'я руйнується через сварки, які народжуються від гордості й самолюбства. Ці пристрасті засліплюють людину. І тут важливо пояснити молодому подружжю, наскільки важлива саме в такі хвилини молитва. Молячись і, взявши всю провину на себе, людина легко відчує всесильну допомогу Божу. Деколи доброго слова, доброго погляду достатньо, щоб сімейне життя не труїлося сварками. І тут роль і приклад священика, його сім'ї, важко переоцінити", - сказав Запорізький митрополит.

У роботі семінару, який пройшов під головуванням Синодального відділу УПЦ у справах сім'ї, архієпископа Ровенківского і Свердловського Пантелеймона, взяли участь представники міського духовенства, матінки, парафіяльні співробітники, профільні фахівці. Вивчивши передовий досвід інших єпархій УПЦ, учасники форуму ознайомилися з методичними розробками та практичними рекомендаціями парафіяльним священикам для оптимізації їх роботи з парафіянами та їх сім'ями.