Церковно-археологічний музей Академії поповнився новими надходженнями / kdais.kiev.ua

Ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Сильвестр 7 березня зустрівся з намісником Свято-Введенського чоловічого монастиря Києва єпископом Даміаном.

Під час зустрічі єпископ Даміан передав в дар Церковно-археологічному музею Київської духовної академії старовинне кліше ікони Божої Матері «Несподівана Радість», а також низку церковних видань, повідомляє прес-служба КДА.

Владика ректор подякував єпископу Даміану за цінний подарунок для Київських духовних шкіл і побажав допомоги Божої у архіпастирському служінні.

Відео дня

***Церковно-археологічний музей Київської духовної академії був створений у 1872 році й став першим в Російській імперії зібранням такого роду. До закриття на початку ХХ століття хронологічно зібрання музею включало в себе матеріали, починаючи з ІІІ тисячоліття до Р. Х. і закінчуючи ХІХ століттям. Майже вся колекція ЦАМу була втрачена або вивезена закордон після приходу радянської влади.

Відродження Церковно-археологічного музею Київської духовної академії відбулося у 2009 році з благословення Митрополита Володимира, який і пожертвував для експозиції  предмети зі своєї особистої колекції.