У Бердянську відбувся семінар для родин священиків / eparhiya.com.ua

З благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія в стінах Бердянського університету менеджменту і бізнесу 6 березня Місія Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї провела виїзний регіональний семінар для родин священиків Бердянської єпархії.

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії, після спільної молитви Голова Місії архієпископ Пантелеімон подякував єпископу Єфрему за запрошення. Також владика зазначив, що саме з сім’ї починається Церква і саме у сім’ях священиків діти, виховані в інституті Православ’я і в любові до Матері-Церкви навчаються правильним основам духовного життя.

Єпископ Єфрем зазначив, що подібні зустрічі дають прекрасну можливість обговорити хвилюючі питання у справі проповіді Євангелія.

Відео дня

«Необхідно розуміти, що пороки суспільства – це докір нам, священнослужителям та спонукання до більш ревної місії серед наших співвітчизників. Як ніколи сьогодні актуальна вимога апостола Павла до священнослужителя, який повинен явити приклад правильної сім’ї, повинен бути «добрим керманичем свого будинку».

Керівник сімейного відділу Львівської єпархії протоієрей Михайло Коник розповів про розробку методичних рекомендацій для священиків при проведенні передшлюбних бесід на парафіях УПЦ.

Також були порушені теми «Допомога дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування» та «Соціальне служіння сімей священиків». Було презентовано соціальний проект «Наставництво». Його реалізація спрямована на пошук і підготовку наставників для дітей, які проживають в інтернатах.