Книга митрополита Антонія (Сурожського) "Образ Бога в людині" / orthodox.pl

З благословення єпископа Лодзинського і Познанського Афанасія, були переведені праці на польську мову митрополита, філософа і проповідника Антонія Сурозького (в миру - Андрія Блума).

Як повідомляється на сайті Польської Православної Церкви, книга вийшла під назвою «Образ Бога в людині».

Вперше книга з'явилася у Великобританії в 1971 році й незабаром була пекладена на інші мови. Російськомовною версією є книга «Людина перед Богом», саме вона послужила основою для перекладу на польську мову. Благословення на переклад книги на польську мову дав сам митрополит Антоній Сурозький у 2000 році.

Відео дня

«Звичайно, кожен з нас очікує смерті в таких категоріях, які вірні для нього. Однак ми не маємо створювати категорії, що вводять в оману. Наша зустріч з Христом - це зустріч із Спасителем. Зустрічаючи Бога, ми зустрічаємося з безмежною любов'ю. Ми маємо це пам'ятати. На мою думку, Страшний суд полягає в тому, що ми будемо стояти перед Персоніфікацією Абсолютної Любові, і коли ми зрозуміємо, як мало її в нас, тоді ми будемо налякані. Але це не означає приреченість муки. Можливо, я поводжусь як єретик, ви можете спалити мене, перш ніж я піду, але мені здається, що Бог покаже нам милість, хоча ми все життя так марно прожили, і тому ми витратили його дарма, не кажучи вже про інші питаннях. Його реакція на нас буде жалістю і співчуттям», - написав, зокрема, у книзі митрополит Антоній (Блум).

***Митрополит Антоній народився в Лозанні 6 червня 1914 року в сім'ї російських дипломатів. Фігура і погляди цієї людини особливо цінні сьогодні, коли в хаосі та егоцентризмі люди намагаються знайти свою справжню долю. Заснований на багатій християнській святоотцівській традиції і церковному досвіді, митрополит Антоній показує, що єдиним сенсом людського життя є життя в Христі.