http://eparhiya.od.ua

У вівторок, 6 березня, митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел звершив освячення нижнього храму на честь святителя Миколая Свято-Покровського храму Свято-Покровського скиту Свято-Успенського Одеського чоловічого монастиря, розташованого на околиці с. Маринівка Біляївського району Одеської області.

Потім митрополит Агафангел очолив Божественну літургію в новоосвяченому храмі, після завершення якої Владика звернувся до віруючих з архіпастирським словом. Про це повідомляє прес-служба Одеської єпархії УПЦ.

Митрополит зазначив, що тут раніше був лише парафіяльний храм, куди по недільних днях приходило кілька віруючих, а нині ми бачимо, що за три роки це місце перетворилося, ставши воістину духовною оазою, куди стікаються не тільки місцеві жителі, але і приїздять численні прочани з Одеси і області.

/ eparhiya.od.ua

Восени 2015 року Священним Синодом Української Православної Церкви було прийнято рішення про заснування тут на базі приходського Свято-Покровського храму Свято-Покровського скиту Свято-Успенського Одеського чоловічого монастиря. І менш ніж за три роки тут практично повністю завершено роботи по реконструкції парафіяльного храму, створено новий – нижній Свято-Миколаївський храм, який сьогодні освятили, побудовані братські корпуси, трапезна, водосвятна каплиця, упорядкована велика прилегла територія, висаджені сотні плодових дерев, тисячі чагарників і квітів, підведені всі комунікації, пробурена артезіанська свердловина, яка повністю забезпечила потреби скиту водою, що так важливо у цьому посушливому районі, де влітку часто бувають перебої із забезпеченням питною водою.

/ eparhiya.od.ua

У Свято-Миколаївському храмі встановлено іконостас, здійснено розпис у канонічному стилі, обладнаний всім необхідним вівтар. Ще більш масштабні роботи з оновлення проводяться у верхньому храмі, який розписується кваліфікованими майстрами в академічному стилі.

Поряд із цим неподалік від скиту був побудований 4-х поверховий корпус майбутнього першого в Україні православного хоспісу «Покров», на що було витрачено понад 8 млн. грн. Зараз у ньому ведуться масштабні внутрішні роботи. Коли хоспіс буде запущений в експлуатацію, тут будуть знаходитися тяжкохворі люди, яким буде надаватися і духовна підтримка, і необхідна медична допомога.

/ eparhiya.od.ua

Після завершення богослужіння митрополит Агафангел ознайомився з ходом робіт з розпису верхнього храму скиту.