/ youtube.com

Священик Запорізької єпархії УПЦ настоятель храму святих рівноапостольних Кирила й Мефодія в Запоріжжі протоієрей Ігор Рябко опублікував у мережі відео зруйнованих церков ХХ століття і закликав не повторювати помилок історії.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, опубліковане в мережі відео містить документальні кадри з хроніки ХХ століття, на яких зафіксовані моменти богоборчої історії епохи комунізму: руйнування православних храмів, грабіж церковного начиння, арешт священнослужителів, знущання над хрестами і святинями Церкви і розстріли. У своєму коментарі до відео, протоієрей нагадав, що борці з Церквою ХХ століття були народжені та виховані в Православ'ї.

Відео дня

«Я дивлюсь на ці обличчя... і думаю. Господи, хто вони? Звідки? З якогось пекельного дна повилазили? Адже всі вони були виховані в Православ'ї! Усі колись ходили в недільні школи! Усі хрещені в канонічній Церкві! Як так сталося? Що сталося? Що не тисяча, не десять, і навіть не сто тисяч біснуватих піднялося над країною, а ціла тьма», - написав священик.

Протоієрей закликав не забувати найстрашніші моменти історії ХХ століття, щоб ніколи не повторювати помилок минулої епохи.

«Люди, про яке хрещення ви сперечаєтеся, про що говорите, про які канони та постанови? Прокиньтеся нарешті! На цьому відео те, що було 100 років тому. Невже така коротка у народу пам'ять? Невже потрібно постійно наступати на одній ті ж граблі, щоб зрозуміти дуже просту річ. Не формальна приналежність до Христа робить людину Людиною, а лише її життя у Христі. Господи, помилуй, прости і врозуми нас грішних», - написав священик.