Жителі центральної України моляться про мир перед головною святинею Заходу / orthodox-kr.org.ua

Сьогодні, 6 березня, чудотворну ікону Божої Матері «Почаївська» православні віряни зустріли у Свято-Покровському храмі Кропивницького, де святиня перебуватиме до 8 березня.

Перед іконою постійно звершуватимуться молебні та акафісти, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

З благословення митрополита Володимира та за сприяння митрополита Іоасафа святиня перебуватиме на Кіровоградщині до 9 березня. У Кіровоградську єпархію УПЦ зі Свято-Успенської Почаївської лаври чудотворний образ прибув 2 березня.

Відео дня

Ікону Божої Матері зустрічали у м. Новомиргород, Хресним ходом її було доставлено до Свято-Миколаївського собору. У храмі звершили молебень і відслужили всенічне бдіння та нічну літургію. Протягом усіх наступних днів безперервно перед святим образом підносилися молитви за мир в державі та її благочестивий український народ. Сотні містян і гостей району невпинним потоком йшли, щоб вклонитися Пресвятій Діві Марії. Храм не зачинявся ні вдень, ні в ночі, і в ньому завжди були люди.

2

«У ці тяжкі для нашої держави і Церкви часи ми відчули всю повноту єднання Церкви Христової, істинну Пасхальну радість», – розповіли у прес-службі Кіровоградської єпархії.

Зранку 9 березня, перед початком Божественної літургії,  відбудеться зустріч ікони в Кафедральному соборі Різдва Божої Матері. Після закінчення богослужіння чудотворний образ проведуть до місця його постійного перебування – в Почаївську лавру.