У РПЦ посприяють у питанні передачі тіла померлого в Цхінвалі грузина / patriarchate.ge

У РПЦ посприяють у вирішенні питання про передачу тіла Арчіла Татунашвілі, який помер у Цхінвалі тайого сім'ї.

Як повідомляють «Новини-Грузія», про це йдеться в заяві, розміщеній 4 березня на сайті Грузинської патріархії.

2 березня Католикос-Патріарх всієї Грузії Ілія II направив предстоятелю РПЦ лист. У своєму посланні Ілія II звернувся з проханням до Патріарха Кирила «використовувати свій величезний авторитет і звернутися до відповідних органів для сприяння своєчасного поверненню родичам тіла Арчіла Татунашвілі».

Відео дня

«У Московському патріархаті нам повідомили, що отримали лист Католікоса-Патріарха всієї Грузії щодо Арчіла Татунашвілі. Лист було переправлено Патріарху всієї Русі, який перебуває в Болгарії з офіційним візитом», – сказано в повідомленні Грузинської патріархії.

Як зазначається, Патріарх Кирил вже підтвердив, що на прохання Іллі II сприятиме вирішенню питання щодо передачі тіла Татунашвілі.

«Згідно з інформацією, отриманою до теперішнього часу, тіло загиблого знаходиться на експертизі, і в Грузії організацію його похорону візьме на себе міжнародна організація Червоний хрест», – заявили в патріархії.

Татунашвілі загинув 22 лютого після того, як його затримали південноосетинські силовики. Вони повідомили, що Татунашвілі намагався втекти, до нього застосували силу, в результаті чого він впав і скотився по сходах. Потім, за версією місцевої влади, він був доставлений в лікарню, де і помер від серцевої недостатності.

У Тбілісі в цю версію не вірять. Влада Грузії вимагає негайної передачі тіла Татунашвілі його сім'ї. Влада Південної Осетії поки відмовляються передавати тіло Татунашвілі, пояснюючи це необхідністю завершення експертизи.