Патріарх Кирило / foto.patriarchia.ru

Патріарх Кирило обов'язков відвідає післявоєнну Сирію, коли для цього будуть створені всі умови, заявив на прес-конференції в МІА "Росія сьогодні" заступник голови відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату протоієрей Миколай Балашов. Про це повідомляє російське інформагентство.

"Візит відбудеться, звичайно, тоді, коли про це домовимося з Антіохійською православною церквою, коли надійдуть відповідні запрошення на адресу Патріарха й коли ті люди, які компетентно відповідають за безпеку в країні, вважатимуть, що час для такого візиту настав", – запевнив він.

Патріарх Кирил відвідував Сирію в листопаді 2011 року, коли конфлікт у цій країні лише набирав обертів. У Дамаску предстоятель Руської церкви зустрічався з Патріархом Антіохійським і президентом країни Башаром Асадом.

Відео дня

Збройний конфлікт продовжується в Сирії з березня 2011 року. Врегулювання обговорюється на майданчиках Астани та Женеви, а минулий, 30 січня, цього року в Сочі конгрес сирійського нацдіалога став першою, з початку конфлікту, спробою зібрати на одному переговорному майданчику широкий склад учасників.