Прапор Болгарії / flataway.ru

Офіційний прийом Посольства Республіки Болгарії в Україні з нагоди 140-річчя визволення Болгарії від Османського ярма та 100-річчя від дня встановлення дипломатичних відносин між Болгарією та Україною відбувся 5 березня.

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу КДА, на урочистих заходах були присутні діячі культури і науки, державні службовці та релігійні лідери.

З благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія та на запрошення Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Болгарії в Україні пана Красіміра Мінчева, Українську Православну Церкву на офіційному прийомі представили голова Синодального відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України митрополит Августин та ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Сильвестр.

Відео дня

Від імені Предстоятеля Української Православної Церкви ієрархи привітали пана Посла та членів дипломатичного корпусу з Національним святом і побажали миру та благополуччя болгарському народові.

У відповідь на привітання, від імені Посольства пан Красімір Мінчев передав Його Блаженству взаємні щирі вітання та найкращі побажання.

3 березня митрополит Августин звершив заупокійну літію на старому Звіринецькому кладовищі у Києві, біля пам’ятника воїнам-визволителям, які загинули за Свободу болгарського народу.