Завершився візит Патріарха Кирила в Болгарію / foto.patriarchia.ru

Відбувся візит Патріарха Кирила до Болгарської Православної Церкви, приурочений до святкування 140-річчя визволення Болгарії від османського ярма.

На завершення свого візиту в аеропорту Софії Патріарх Кирил відповів на запитання представників ЗМІ, повідомляє patriarchia.ru.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патріарх Кирил на урочистостях в Болгарії розповів православним про те, коли відбувається справжнє чудо Боже.

Відео дня

"Я дякую Святішому Патріарху Неофіту за братерську любов і розуміння. Наші дві Церкви є єдиним реальним духовним та історичним мостом, який сьогодні єднає наші народи. І як важливо, щоб цей міст ніколи не давав тріщину», - зазначив Патріарх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патріархи Кирил і Неофіт очолили Божественну літургію в день 140-річчя визволення Болгарії.

Також представників ЗМІ цікавило, яке враження у нього залишила зустріч з Президентом Болгарії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патріарх Болгарський Неофіт закликав віруючих зберігати єдність з Господом і православними народами.

«Хороше враження справив Президент: людина інтелігентна, православна, яка любить свою Батьківщину, як мені здається, відкрита для діалогу та взаємовідносин з Росією. Дай Бог, щоб такі політики набирали сили в Болгарії, бо врешті-решт, зовнішньополітичні, міждержавні відносини завжди персоніфіковані. І дуже важливо, щоб з боку Болгарії були люди, з якими у Росії із задоволенням спілкувалися б і будували взаємини», - сказав Предстоятель РПЦ.