Митрополит Августин звершив заупокійну літію за загиблими воїнами / bc-eparchy.org.ua

З нагоди Дня незалежності Болгарії від Османського поневолення 3 березня на старому Звіринецькому кладовищі у Києві, біля пам’ятника воїнам-визволителям, які загинули за Свободу болгарського народу, архієрей Української Православної Церкви звершив богослужіння.

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Білоцерківської єпархії, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія заупокійну літію за загиблими воїнами звершив митрополит Августин, голова Синодального відділу із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України.

Вшанувати пам’ять воїнів-героїв зібралися керівники Посольства Болгарії в Україні, члени правління Товариства дружби «Україна–Болгарія», представники низки громадських організацій.

Відео дня

Щороку 3 березня Болгарія відзначає національне свято – День звільнення від османських поневолювачів і воскресіння Болгарської держави. З 1396 по 1878 роки Болгарія входила до складу Османської імперії. У 1877-1878 роки країна здобула незалежність. Цьогоріч виповнюється 140 років з моменту визволення від Османського поневолення.