1

Патріарх Болгарський Неофіт і Патріарх Московський і всієї Русі Кирил 4 березня звершили Божественну літургію в Патріаршому кафедральному соборі святого благовірного князя Олександра Невського у Софії.

Як повідомляє mospat.ru, на богослужінні був присутній голова Болгарського царського Дому Симеон II Сакскобурготський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патріарх Болгарський Неофіт закликав віруючих зберігати єдність з Господом і православними народами

Відео дня

У пам'ять про відвідування Болгарії Предстоятель Руської Церкви подарував Святішому Патріарху Неофіту і всієї Болгарської Церкви образ Смоленської ікони Божої Матері «Одигітрія».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патріарх Кирил на урочистостях у Болгарії розповів православним про те, коли відбувається справжнє чудо Боже

«"Одигітрія" - Дороговказниця, і ми віримо, що під покровом Цариці Небесної, поки живе православна віра у серцях наших народів, здійснюється і їх історичний шлях. Нехай Її заступництво перед Сином Своїм і Богом нашим зміцнює в нас віру і братню любов між нашими єдинокровними і єдиновірними народами», - сказав Патріарх Кирил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Болгарії проходять урочистості на честь Національного свята Республіки на вершині Шипки

*** Патріарший кафедральний собор Болгарської Православної Церкви - один із найбільших на Балканах. Храм побудований у 1912 році в пам'ять про російських воїнів, полеглих при визволенні Болгарії. Собор вміщає до 5 000 осіб. На дзвіниці знаходиться 12 дзвонів загальною вагою 23 тонни. Фрески та різьблення виконані російськими і болгарськими художниками. Центральний вівтар присвячений св. блг. князю Олександру Невському, південний - св. царю Борису, Хрестителю Болгарії, північний - святим Кирилу та Мефодію.