Новомученик Володимир Хираско / church.by

Білоруська Православна Церква організовує ряд заходів, присвячених 85-річчю з дня смерті і 145-річчю від дня народження священномученика Володимира Хираско.

З благословення Патріаршого Екзарха всієї Білорусі митрополита Мінського і Заславського Павла, цього року відбудеться перший республіканський конкурс науково-дослідницьких та творчих робіт "Ушаноўваем ім'я святога свяшчэннапакутніка Уладзіміра Хіраскі", повідомляє офіційний портал БПЦ.

Підсумки конкурсу будуть підведені у травні 2018 року. Організаторами конкурсу виступають Синодальний відділ релігійної освіти і катехізації Білоруської Православної Церкви спільно з науково-методичним журналом «Роднае слова».

Відео дня

Весняні концерти на честь священномученика Володимира Хираско відкриють цього року інклюзивний фестивальний тиждень для незрячих і слабкозорих дітей. У рамках цього тижня незрячі і слабозорі юні артисти виступлять перед своїми однолітками у закладах освіти міста Мінська.

Також для увічнення пам'яті білоруського святого, що ніс труди на ниві православного просвітництва, рішенням Синоду Білоруської Православної Церкви на честь священномученика Володимира Хираско заснована медаль Синодального відділу релігійної освіти і катехізації Білоруської Православної Церкви у двох ступенях.

Ця нагорода є формою заохочення священнослужителів і мирян за працю і заслуги в пастирському служінні, богословську, наукову, адміністративну та культурно-просвітницьку діяльності, благодійність у справі релігійної освіти, працю на ниві релігійної освіти в недільних школах, а також за інші заслуги.