/ facebook.com/serafim.rosoha

У Неділю другу Великого посту, 4 лютого, у свято Собору всіх преподобних Києво-Печерських, Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Божественну літургію у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до численної пастви зі словом проповіді, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ

/ facebook.com/serafim.rosoha

Блаженніший Владика розповів про життя і боротьбу за православне вчення святителя Григорія Палами, про нетварне Фаворське Світло, про подвиг преподобних отців Печерських, про важливість життя з Богом.

Відео дня

“Якщо людина з Богом, їй скрізь добре – і багатому, і бідному, і знатному, і простому”, - наголосив Архіпастир.

/ facebook.com/serafim.rosoha

За літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні. Блаженніший Митрополит Онуфрій також відзначив богослужбовими нагородами братію обителі у священному сані.

Наприкінці Літургії перед іконою Собору всіх преподобних Києво-Печерських було звершено чин славлення.

/ facebook.com/serafim.rosoha

Після одпусту Блаженніший Владика привітав усіх з другою Неділею Великого посту і святом Собору усіх преподобних Києво-Печерських та благословив усіх.

З вітальним словом до присутніх також звернувся намісник обителі митрополит Павел. Після цього Предстоятель вручив церковні нагороди благодійникам, які допомагають Києво-Печерскій лаврі.

/ facebook.com/serafim.rosoha
/ facebook.com/serafim.rosoha