/ церква-ру.ЄС

Храм святого апостола Якова при католицькому абатстві святого мученика Маврикія, який є одним з найдавніших у Західній Європі, передали для здійснення регулярних богослужінь Корсунській єпархії Руської Православної Церкви.

Абатство святого мученика Маврикія, постраждалого у кінці III століття разом з дружиною під час гонінь імператора Максиміана, існує у швейцарському Сен-Морисі з 515 року, повідомляє "Фома" з посиланням на сайт Корсунської єпархії.

Монастир дотримується статуту блаженного Августина Гипонського і являє собою територіальне абатство, тобто, управляється ігуменом у єпископському чині, під юрисдикцією якого знаходяться навколишні парафії.

Відео дня
 Храм переданий Корсунської єпархії терміном на 20 років / cerkov-ua.eu

З недавніх пір, за згодою ігумена і духовного собору обителі і з благословення єпископа Корсунського Нестора, у монастирі проводяться богослужіння, очолювані священнослужителями Руської Православної Церкви.

28 лютого православна і католицька сторони підписали договір про передачу в користування Корсунській єпархії монастирського храму в ім'я святого апостола Якова.

Згідно з договором, храм переданий Корсунській єпархії для проведення регулярних православних богослужінь строком на 20 років (максимальний термін одноразового надання культових будівель за законами Швейцарської Конфедерації) з правом автоматичного продовження угоди.