Патріарх Кирило прибув до Болгарії з офіційним візитом / Novinite.ru

Патріарх Кирил 2 березня прибув до Софії (Болгарія).

Візит Предстоятеля Руської Православної Церкви приурочений до святкування 140-річчя визволення Болгарії від османського ярма, повідомляє служба комунікації ВЗЦЗ РПЦ.

В аеропорту болгарської столиці Предстоятеля Руської Православної Церкви зустрічали ієрархи Болгарської Православної Церкви та представники влади.

Відео дня

«Я дуже радий вступити на гостинну болгарську землю, зустрітися з моїм побратимом Святійшим Патріархом Неофітом, болгарськими архієреями, духовенством і, звичайно, болгарським народом, з яким російський народ знаходиться в особливому духовному зв'язку. І показником цьому зв'язку є наші Церкви.

Багато що змінюється у світі, змінюється політичний устрій, сама політика, але є зв'язок завдяки яким Церкви зближують народи, долають зміни часу. І я з радістю свідчу, що Болгарська і Руська Православні Церкви, що підтримують братські відносини, сьогодні відіграють велику духовну роль, що об'єднує народи. Тому я прибув до Болгарії з дуже світлим почуттям і радію майбутнім зустрічам»,  сказав Патріарх Кирил.