Митрофорний протоієрей Іоанн Місеюк / church.by

Ввечері 27 лютого помер найстаріший клірик Білоруської Православної Церкви, почесний настоятель Воскресенського кафедрального собору в місті Борисові митрофорний протоієрей Іоанн Місеюк.

Як повідомляється на офіційному сайті Білоруської Православної Церкви, труну з тілом покійного священнослужителя доставили у Воскресенський кафедральний собор 28 лютого.

Відспівування відбулося 1 березня о 12.00 після ранкового богослужіння. Звершив відспівування єпископ Борисовський і Мар'їногорський Веніамін у співслужінні духовенства єпархії.

Відео дня

***Народився отець Іоанн Місеюк 25 січня 1924 року в селі Мижевичі Слонімського району Гродненської області в родині священика. Закінчивши у 1941 році середню школу № 1 міста Гродно, він став псаломщиком Хресто-Воздвиженської церкви села Деречинок Городнянського району. У лютому 1942 року він одружився з уродженкою села Рудавица Євгенією Журневич. У 1943 році був висвячений у сан диякона, а в 1948 році – в ієрея. У 1946 році поступив у Мінську духовну семінарію, яку закінчив у 1950 році. Свою духовну освіту отець Іван продовжив у Ленінградській духовній академії.

З благословення Священноначалія отець Іван виконував пастирський послух на парафіях майже всіх областей Білорусі. Останнім місцем його служіння стало місто Борисов – у 1988 році отець Іоанн був призначений настоятелем місцевого Воскресенського собору. За багаторічні старанні труди во славу Божу та на благо Церкви отець Іоанн був удостоєний численних церковних нагород. У жовтні 2013 року у зв'язку з 70-річчям служіння в священному сані указом Патріарха Кирила отець Іоанн був удостоєний права носіння наперсного хреста Патріаршого.