/ lavra.ua

Два роки тому у свято Торжества Православ'я відбулося перше зібрання православної молоді у Києво-Печерській лаврі.

З нагоди річниці заснування молодіжних просвітницьких курсів у перший недільний день Великого посту цього року їх куратор ієромонах Гліб звершив подячний молебень, повідомляється на сайті Києво-Печерської лаври.

/ lavra.ua

Отець Гліб привітав усіх присутніх та учасників зі святковим днем, подякувавши кожному за участь в духовно-просвітницькому проекті, особливо відзначивши найактивніших молодих людей, завдяки яким стало можливим проведення цих зустрічей.

Відео дня

«На жаль, зараз відсутні ініціатори і організатори, але ми поминаємо їх в наших спільних молитвах, - запевнив отець Гліб. - Ми також дякуємо всім, хто залишається безоплатно допомагати прибирати в храмах Божих і прикрашати їх до свят. Я дякую Господу за покладений на мене послух, за всі минулі недільні дні, за спільні молитви і наші змістовні бесіди. Пам’ятайте, який би ви шлях не обрали, все повинно бути з благословення і любові».

наймолодша учасниця підготувала привітання у віршованій формі / lavra.ua

Також куратор зустрічей побажав усім сіяти в своїх серцях любов і дарувати її іншим.

Постійний учасник «молодіжки» отець В'ячеслав зачитав звернення Намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла до учасників зустрічей, в якому владика всіх вітає з другою річницею і дає настанову до Великого посту.

Також наймолодша учасниця підготувала привітання у віршованій формі повчального характеру. У своєму творі вона в алегоричній формі описала запашний аромат благодіянь і згубний сморід гріхів. Талановитій дівчинці подарували мальовничу картину, центральною темою якої виступає отримання Мойсеєм десяти заповідей на горі Синай.

На завершення зустрічі отець Гліб закликав усіх гідно провести Великий піст, брати участь в церковних Таїнствах, нікого не засуджувати. Священик нагадав, що слідуючи за Христом, кожен під дією Святого Духа «не тільки сам змінюється, але і люди навколо починають преображатися».Після чого всіх присутніх запросили відсвяткувати урочисту подію за трапезою з пісним тортом.