Собор Олександра Невського в Софії / wallpaperswide.com, ілюстративне фото

У Софії (Болгарія) в день пам'яті святителя Серафима (Соболєва), архиєпископа Богучарського 26 лютого відбулася презентація книги Патріарха Кирила «Думки на кожен день року» болгарською мовою.

Настоятель подвір'я РПЦ у болгарській столиці архімандрит Филип (Васильцев) на відкритті презентації привітав усіх присутніх із днем пам'яті святителя Серафима, канонізація якого відбулася два роки тому, повідомляє patriarchia.ru.

Настоятель розповів про програму майбутнього візиту Патріарха Кирила в межі Болгарської Православної Церкви і про ініціативи протоієрея Іоанна Карамихалева видати до цього візиту переклад книги «Думки на кожен день року» болгарською мовою.

Відео дня

Архімандрит Филип підкреслив, що тираж книги буде безкоштовно передано у Священний Синод, у митрополії і на парафії Болгарської Православної Церкви. Видання здійснене напередодні візиту Патріарха в Болгарію для того, щоб ознайомити болгарське суспільство з його проповіддями.

Автор перекладу протоієрей Іоанн Караміхалев розповів про передісторію створення книги, зміст видання, а також про проповідницький дар Патріарха Кирила. Протоієрей Іоанн, зокрема, підкреслив, що Предстоятель РПЦ «перший Патріарх, який протягом 25 років щотижня звертається до своєї пастви через телепрограми "Слово пастиря"».