Архієпископ Кіпрський Хризостом / kibrisgazetesi.com

У зв'язку із 40-річчям архієрейської хіротонії Архієпископа Кіпрського Хризостома у неділю, 25 лютого, президент Республіки Кіпр Нікос Анастасіадіс уперше відвідав Духовний центр Кіпрської Православної Церкви, де відбулися урочисті збори за участю Патріархів Олександрійського і Антіохійського та представників інших Помісних Православних Церков.

Захід відбувся у церкві Святої Софії у Строволосі, повідомляє «Седмиця».

У рамках заходу відбувся концерт візантійських церковних співів. Потім з урочистою промовою виступив митрополитом Пафоський Георгій, який від імені присутніх привітав Архієпископа Хризостома II з ювілеєм служіння в архієрейському сані.

Відео дня

Патріарх Олександрійський Феодор II звернувся з вітальним словом до Архієпископа Кіпрського, а також розповів про історичні зв'язки двох Церков. Іоанн Х, Патріарх Антіохійський і всього Сходу, також звернувся з привітанням до Архієпископа Хризостома і закликав до якнайшвидшого вирішення кіпрської проблеми. Він також згадав про війну в Сирії, підкресливши, що сьогодні кожен день у країні гинуть діти і дорослі, а церкви і мечеті піддаються бомбардуванням.

Президент Республіки Кіпр Нікос Анастасіадіс привітав Предстоятеля Кіпрської Православної Церкви, підкресливши, що від імені всього народу Кіпру віддає данину поваги особистості та працю Архієпископа Кіпрського.

Вітальне послання Патріарха Константинопольського Варфоломія було зачитано представником Константинопольської Православної Церкви митрополитом Вриульським Пантелеймоном (Склавосом).