Собор Олександра Невського в Софії / planetofhotels.com

З 2 по 4 березня відбудеться візит Патріарха Кирила до Болгарської Православної Церкви.

Патріарх Кирил відвідає Болгарію на запрошення Святішого Патріарха Болгарського Неофіта та Священного Синоду Болгарської Церкви з нагоди святкування 140-ліття визволення Болгарії від османського ярма, повідомляє patriarchia.ru.

У рамках візиту Патріарх Кирил візьме участь у пам'ятних заходах, вшанує пам'ять воїнів, полеглих за визволення Болгарії в Російсько-турецькій війні 1877-78 років, звершить молебень у храмі-пам'ятнику Різдва Христового на Шипці. Патріархи Кирил і Неофіт спільно звершать літургію в Олександро-Невському кафедральному соборі Софії.

Відео дня

Патріарх Кирил також поклонитися святим мощам прославленого Руською та Болгарською Православними Церквами у 2016 році святителя Серафима на місці його останнього спочинку в Нікольському храмі болгарської столиці.

Як очікується, в рамках візиту відбудуться зустрічі Предстоятеля РПЦ з представниками державної влади Республіки Болгарії.

Візит Патріарха Кирила сприятиме зміцненню двосторонніх відносин між Руською та Болгарською Церквами і засвідчить особливу роль Православ'я в багатовікових братніх стосунках наших народів.