/ svlavra.church.ua

У понеділок, 26 лютого, у Свято-Успенській Святогірській лаврі почесного гостя з Японії зустрічав владика-намісник, митрополит Святогірський Арсеній.

У ході бесіди з владикою дипломат Дайсуке Мінаміно цікавився миротворчої роллю Святогірської обителі і питанням прийому біженців, повідомляється на сайті лаври.

/ svlavra.church.ua

Для дипломата Дайсуке Мінаміно це вже третій його приїзд в Украну, перше відвідування відбулося ще у 1990-х роках. Вже рік, як він проживає в Україні, маючи зайнятість при Посольстві Японії в Україні.

Відео дня

Відповідаючи на питання про миротворчий вплив Української Православної Церкви, митрополит Святогірський сказав наступне: «Ми ніколи не ділили Україну за якими-небудь ознаками. Завжди Православна Церква об'єднувала всіх людей і до всіх людей однаково ставилася з любов'ю, як мати ставиться до своїх дітей».

Для яскравого прикладу відсутності поділу людей владика розповів про святогірську братію - на сьогодні це 150 осіб з різних регіонів України, що ніяк не заважає їм жити, молитися і трудитися разом у любові та злагоді. «Церква завжди була і буде тією силою, яка об'єднує народ», - підсумував митрополит.

У супроводі намісника лаври пан Мінаміно побував в Успенському соборі, пройшов по території обителі, і владика Арсеній вказав на корпус, де у свій час одночасно проживало майже 1000 біженців. Після відбулося відвідування Лаврського музею, де японський дипломат залишив подячний напис. У ньому, зокрема, були побажання якнайшвидшого миру на Донбасі, а також подяка митрополиту Арсенію за теплий прийом.

Японський дипломат залишив подячну напис, в якій побажав миру в Україні / svlavra.church.ua

Раніше Святогірську обитель, духовний центр Східної України, вже відвідували представники країни висхідного сонця. Два роки тому Святогірську Лавру удостоїв своїми відвідинами Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні пан Шигеки Сумі.