Протоієрей Миколай Могильний - провідний молодіжки Іонинського монастиря / foma.in.ua

Половина молодих українців має досвід молитви. Такі дані були отримані в ході соціологічного опитування «Молодь України 2017», який провів Центр «Нова Європа» і Фонд ім. Фрідріха Еберта спільно з соціологічною компанією GfK Ukraine.

Ведучий іонинської молодіжки, настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці с. Коцюбинське Києво-Святошинського району протоієрей Миколай Могильний розповів про те, яка «страшна печатка» лежить на молодому поколінні, і як залучити дітей у храм.

«Небажання відвідувати храм може виникнути з ряду причин, і всі вони прозвучать «переконливо». Християнство поважає свободу вибору людини, але не скасовує потреби богоспілкування. Є люди, у яких це почуття атрофовано, але знищити його не можливо. Прагнення до Творця є частина нашої божественної природи, яка вивищує людину над світом тварин», - розповів протоієрей.

Відео дня

Священик також нагадав, що нинішнє молоде покоління «несе на собі печатку атеїстичного прокляття».

«Не забувайте, що нинішня молодь - нащадки комсомольців і комуністів, тих, хто вірив, що Бога немає і загробного життя теж. Це покоління несе на собі печатку атеїстичного прокляття. Картина страшна, але все, на щастя, не так сумно. Адже у світі є Бог. І Він, на відміну від нас, любить тих, хто про Нього забуває. Кожного, без винятку, бажає повернути в Свої обійми за допомогою віри», - зазначив протоієрей.

Також отець Миколай порадив для залучення молоді до Церкви «самим бути християнами», подаючи приклад праведного життя своїм дітям і онукам

«Половина молоді молиться. Але я думаю, що практично всі люди мають такий досвід. Наприклад, мрія - теж своєрідна молитва, якесь зіткнення з Богом, з дивом. Питання в іншому -- наскільки це усвідомлено і наскільки це правильно? Тому потрібно йти до храму і там вчитися молитві і рятуватися. Тому, що для цього однієї віри і молитви замало, потрібен подвиг благочестя і участь у Церковних таїнствах, плюс безперервна робота над собою», - сказав протоієрей.

За матеріалами "Фоми".