Предстоятель нагадав вірним про особливий молитовний подвиг під час посту / news.church.ua

Митрополит Онуфрій закликав вірних до покаяння і добрих справ під час Великого посту. 

Предстоятель УПЦ звернувся до вірян за богослужінням у Десятинному монастирі у четвертий день Великого посту, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ

“Ми вступили у той час, коли Церква закликає нас до сугубої молитви, до великого покаяння, до творіння добрих справ. І кожен з нас по мірі своїх сил тримаємо піст тілесний, творимо молитви. Але разом з тим треба тримати й піст духовний, який полягає в тому, щоб – як говорить Церква – розірвати союз з неправдою, розірвати рукописання своїх гріхів через покаяння, дати хліб тим, хто голодує, і допомогти тим, хто потребує цього. Це піст духовний, який з’єднуючись з тілесним, приносить велику користь для кожної людської душі”.

Відео дня

Предстоятель нагадав вірним про особливий молитовний подвиг під час посту - читання однієї кафізми Псалитиря у день.

“Це наша молитва за українську владу, воїнство, народ, за нашу українську землю, щоби Бог благословив нас миром, щоб ми навчилися один одного терпіти, один одного любити і в любові долати всі труднощі, які зустрічаються на шляху нашого земного життя”, – пояснив архіпастир.

Блаженніший Владика прикликав Боже благословіння на усіх, хто молиться у монастирі, “тому що це місце є нашою колискою – колискою християнства”.

Предстоятель зазначив, що саме  Ім’я Боже, Яке більше тисячі років почало прославлятись на нашій землі у Десятинному храмі, “зробило наш народ красивим, сильним, благородним та допомагає нам і сьогодні бути людьми”.

“Хоча часом буває так, що людиною важко залишитися, тому що навкруги беззаконня, неправда, – але християнин має бути завжди християнином, він не має губити свого людського, а тим більше християнського, обличчя в будь-яких умовах життя, які б не склалися”, – наголосив архіпастир.