/ eparhiya.od.ua

Малозабезпечені, самотні пенсіонери, багатодітні родини та люди з інвалідністю в Одеській області сьогодні потребують духовної та матеріальної підтримки.

Про це сказав Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, звернувшись до духовенства та парафіян Одеської єпархії Української Православної Церкви із закликом допомогти зібрати гуманітарну допомогу для нужденних під час Великого посту, повідомляє прес-служба Одеської єпархії.

Фото: Митрополит Агафангел в Одеській обласній дитячій клінічній лікарні в січні 2017 / eparhiya.od.ua

«Добрим церковним діланням стало наше спільне піклування про нужденних співвітчизників, яким протягом чотирьох років надається допомога Гуманітарним центром соціальної допомоги при Одеській єпархії Української Православної Церкви. Зібрана в минулий період гуманітарна допомога принесла плоди відродженої віри в Бога і людей, щирої подяки і людської радості у тих, хто волею «сильних світу цього» був кинутий напризволяще у цьому житті», - розповів митрополит Агафангел.

Відео дня

За традицією, владика знову закликав духовенство та парафіян єпархії посильною мірою взяти участь у зборі продуктів харчування (крупи, макарони, консерви, сухі суміші, домашні закрутки, чай, цукор, картопля, цибуля, дитяче харчування), медикаментів, засобів гігієни, предметів побуту та фінансових коштів.

«Підписуючи майже щотижня сотні прохань про допомогу, які надходять на моє ім'я у Гуманітарний центр Одеської єпархії, доводиться стикатися з величезною кількістю важких сімейних історій та бід. Багатодітні матері, які виховують більше трьох дітей, самотні пенсіонери та інваліди, голодні люди, які у 21 столітті не мають шматочка хліба, тяжкохворі, залишені без елементарних медикаментів і багато інших залишені напризволяще безвідповідальними «державними мужами», - зазначив митрополит.

Владика закликав до збору всіх небайдужих, зазначивши, що вся допомога, яка буде зібрана в храмах Одеської єпархії протягом Великого Посту, стане великоднім приношенням для бідних і стражденних.

Пункти збору продуктів і коштів для малозабезпечених діють при кожному храмі Одеської єпархії.

Нагадаємо, що в Одеській єпархії УПЦ регулярно проходять масштабні благодійні акції. Так, 9 лютого продуктові набори та фінансову допомогу отримали 250 осіб.