/ news.church.ua

У четвер першої седмиці Великого посту, 22 лютого, Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив читання останньої частини Великого покаянного канону в Десятинному чоловічому монастирі Різдва Пресвятої Богородиці м. Києва.

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, після завершення Великого канону Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

 / news.church.ua

Архіпастир привітав присутніх з четвертим днем Великого посту, нагадав вірним про важливість духовної складової посту та знову закликав звершувати молитовне правило задля миру в Україні і благословіння українського народу. 

Відео дня

Київський чоловічий монастир Різдва Пресвятої Богородиці був заснований у 2009 році поблизу місця, де розташовувався перший на Русі кам’яний храм – Десятинна церква. За свідченням літописів остання була освячена у 996 році. В 1240 році вона була зруйнована під час штурму Києва монгольським військом хана Батия. У першій половині ХІХ ст. була споруджена нова Десятинна церква, проте в 1934 році безбожна влада її ліквідувала. У 2005 році біля фундаменту Десятинної церкви було встановлено храм-скінію. А через два роки на території монастиря був освячений храм на честь рівноапостольних великих князя Володимира і княгині Ольги. У 2018 році храм зазнав нових випробуваннь: спочатку його намагалися спалити, потім виникла загроза силового захоплення з боку націонал-радикалів, але тисячі православних киян вийшли на підтримку монастиря.